Ads Top

Kies de grootste onzinverzekering

Jaarlijks betalen Nederlanders zo'n €800 aan verzekeringen, verplichte verzekeringen zoals de zorgverzekering niet meegerekend. Daarmee zijn Nederlanders één van de duurst verzekerde volkeren ter wereld. Er zijn verplichte, onmisbare en nuttige verzekeringen maar ook veel onzinverzekeringen. De Consumentenbond heeft er 3 geselecteerd en nodigt consumenten uit om hieruit de grootste onzinverzekering te kiezen.

Van elke 100 euro aan betaalde premie gaat ongeveer tweederde op aan uitkeringen voor geleden schade. Het deel dat overblijft gaat op aan bedrijfskosten, waaronder winst. Bart Combée, directeur van de Consumentenbond: 'Sommige verzekeringen heb je echt nodig, maar lang niet alle. Wij nomineerden een regenverzekering, pechhulpthuisverzekering en catastrofeverzekering. Ook adviseren we consumenten om eens in de 3 jaar na te gaan welke verzekeringen je echt nodig hebt. Goede kans dat er flink bespaard kan worden'.

De verzekering die met de meeste stemmen wordt verkozen tot onzinverzekering krijgt van de Consumentenbond de rode lantaarn, als de laatste in het peloton van verzekeringen.

Een zinvolle verzekering dekt schade die financieel niet gedragen kan worden. Soms is het voordeliger de premie op een spaarrekening te zetten. Wanneer er geen schade is, kan het geld dat opzij gezet is ergens anders voor worden gebruikt.

In de Consumentengids van oktober 2014 staat een overzicht van soorten verzekeringen die in Nederland zijn af te sluiten en meer over de nut en noodzaak van verzekeren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.