Ads Top

ING introduceert nieuwe ING Fame Game

ING lanceert een nieuwe versie van  de ING Fame Game. De ING Fame Game is een mobiele app voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar, gericht op financiële educatie. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat jongeren die vroeg hebben geleerd om verstandig met geld om te gaan, later minder snel in de financiële problemen komen. De ING Fame Game helpt jongeren dan ook spelenderwijs bij het leren omgaan met geld.

De nieuwe versie van de ING Fame Game is gericht op de verschillende talenten van jongeren. In de game worden jongeren gestimuleerd om hun talenten verder te ontwikkelen, korte filmpjes van hun skills op te nemen en financiële keuzes te maken. De vernieuwde app bevat innovatieve features waaronder een geavanceerde video sampler van Eboman, waarmee jongeren eigen videoclips kunnen maken van hun talent. De nieuwe ING Fame Game is in samenwerking met zes jongeren bedacht en vormgegeven om de game optimaal te laten aansluiten bij hun belevingswereld. De app is vooralsnog alleen geschikt voor de iPhone, maar naar verwachting zal begin 2015 ook een Android versie worden uitgebracht.

De nieuwe app stimuleert jongeren om op een laagdrempelige manier hun talent verder te ontwikkelen. “Iedereen heeft zijn eigen talent. In de game krijgen jongeren opdrachten en werken ze stap voor stap aan een zelfgekozen vaardigheid. De één is goed in sport, de ander in dans en weer een ander heeft bijzondere kookkunsten. In deze nieuwe game worden jongeren gestimuleerd dit talent verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd helpt de app jongeren bewustzijn te creëren over geldzaken op een manier die bij hen past. Wij vinden het belangrijk dat jongeren goed leren omgaan met geld. Jongeren die vroeg leren omgaan met geld, hebben in de toekomst  minder financiële problemen en zijn meer Financieel fit”, aldus Heidi van Eijk, Manager Marketing Jeugd, Studenten en Financieel fit van ING.

Met de ING Fame Game kunnen jongeren een videoclip van hun eigen talent maken die ze via een speciale ING Fame Game afspeellijst op YouTube kunnen delen met hun vrienden. De bekende videoartist Eboman, wereldwijd een pionier op het gebied van videosampling en realtime videobewerking, heeft speciaal voor deze ING Fame Game mash-ups gemaakt waarmee jongeren hun zelfgemaakte filmpjes tot een videoclip kunnen pimpen.

De nieuwe ING Fame Game is gebaseerd op de leerdoelen zoals die door het Nibud zijn vastgesteld voor kinderen en jongeren. Heidi van Eijk: “De vernieuwde app sluit aan bij de ambitie van ING: heel Nederland Financieel fit. ING vindt het belangrijk dat Nederlanders hun geldzaken op orde hebben en houden, ook met het oog op de toekomst.  Dit geldt niet alleen voor volwassenen maar ook voor de jongere generatie. Met de ING Fame Game proberen we ze op een leuke en verantwoorde wijze hierbij te helpen. Immers jong geleerd is oud gedaan.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.