Ads Top

Vertraging in SNS-zaak

Gedupeerde SNS-aandeelhouders en -obligatiehouders moeten mogelijk nog langer wachten op duidelijkheid over de schadevergoeding waarop zij recht hebben na onteigening van hun effecten. Nieuwe vertraging lijkt aannemelijk na een advies van de advocaat-generaal bij de Hoge Raad. Dat schrijft Veb.net, het platform van de Vereniging van Effectenbezitters.

De advocaat-generaal adviseert om de eerdere uitspraak van de Ondernemingskamer tot het benoemen van deskundigen die berichten over omvang van de schadeloosstelling, te vernietigen.

Door de nationalisatie van SNS Reaal in februari 2013 raakten aandeelhouders en achtergestelde obligatiehouders SNS Reaal hun stukken kwijt. Die werden onteigend door de Nederlandse Staat. De Staat kon dat doen op basis van de recent in werking getreden interventiewet. Deze wet bepaalt verder dat de minister van financiën namens de staat aan onteigende effectenbezitters een schadevergoeding moet aanbieden voor de hen ontnomen bezittingen.

In het geval van SNS, de eerste en dusver enige keer dat deze interventiewet werd ingezet, besloot minister van financiën Dijsselbloem om effectenbezitters nul euro aan schadevergoeding aan te bieden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.