Ads Top

ING maakt retourpinnen mogelijk bij IKEA

Sinds maandag is ING retourpinnen mogelijk bij IKEA. Klanten die een artikel terug brengen naar de winkel, kunnen zo hun geld terugkrijgen op de betaalrekening. Daar komt geen contant geld meer bij kijken, wat voor de consument en de winkelier voordeel met zich meebrengt. Ook andere grote retailers die bij ING bankieren, kunnen binnenkort retourpinnen aanbieden. Kleinere ondernemers kunnen de service in de loop van 2015 gaan afnemen.

Retourpinnen is een terugbetaling van een winkelier aan de klant die een artikel retour brengt. Het geld wordt niet meer cash overhandigd, maar op de rekening van de klant gestort. Daarvoor hoeft de klant alleen zijn pas in te voeren, waarna de winkelier een pincode intoetst. De volgende werkdag staat het bedrag op de rekening. Retourpinnen kan alleen als de oorspronkelijke aankoop met een betaalpas of creditcard is betaald.
.
IKEA en ING hebben in de afgelopen periode retourpinnen getest bij de winkels in Barendrecht en Heerlen. Daaruit bleek dat klanten enthousiast waren over de mogelijkheid om bedragen op de rekening teruggestort te krijgen.
.
Na de uitrol bij grote retailers, zal in de loop van 2015 retourpinnen mogelijk worden voor alle ondernemers die bij ING bankieren. Tanja Tierie, Manager Cards en Mobile Payments ING: “We verwachten dat met IKEA het retourpinnen een grote vlucht gaat nemen en meer bekendheid zal krijgen. Dit past in het streven van banken en winkeliers om contante betalingen terug te dringen. Een aankoop die met een betaalpas is betaald, kan nu ook weer elektronisch terugbetaald worden.”


ING maakt retourpinnen vanaf oktober 2014 mogelijk voor een aantal grote zakelijke ondernemers. Een retourpintransactie is mogelijk wanneer de aankoop betaald is met een betaalpas of creditcard van een Nederlandse bank. Het maakt daarbij niet uit bij welke bank de consument bankiert.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.