Ads Top

Knab is snelstgroeiende bank op zzp-markt

Knab is de snelgroeiende bank op de zzp-markt. 69 procent van zijn zzp-klanten is net overgestapt naar deze bank. Triodos (36%) en SNS (14%) groeien ook hard op de zzp-markt. De drie grootste banken van Nederland – ABN AMRO, ING en Rabobank – groeien veel minder hard: 5 tot 6% van hun zzp’ers zijn net overgestapt. Dat blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer onder 924 zzp’ers in Nederland. “Meer dan 150.000 zzp’ers zijn ontevreden over hun huidige bank en oriënteren zich op een overstap,” aldus initiatiefnemer Jeroen Sakkers.

In totaal zijn meer dan 150.000 zzp’ers ontevreden over hun huidige bank. Redenen daarvoor zijn de hoge kosten, de slechte bereikbaarheid en het niet aanbieden of duidelijk communiceren van een zzp-rekening. Ook zegt slechts 17% van de zzp’ers bij zijn bank terecht te kunnen voor financiering. Om die redenen zijn 94.000 zzp’ers het afgelopen jaar al van bank gewisseld. Zzp’ers zijn het meest tevreden over Triodos (7,8) en Knab (7,2). Daarna volgen ING (6,9), Rabobank (6,8), SNS (6,6) en ABN AMRO (6,5).

Om het overstappen van de ene naar de andere bank gemakkelijker te laten verlopen, bestaat al enige tijd een initiatief van de Nederlandse banken: de zogenaamde ‘overstapservice’. Uit onderzoek van de ZZP Barometer blijkt echter dat maar liefst 50% van de zzp’ers niet bekend is met de overstapservice voor banken. Vooral ABN AMRO (21%), ING (16%), Rabobank (15%) en Triodos (14%) moeten zich zorgen maken als deze overstapservice bekender wordt onder de zzp’ers in Nederland, omdat 14 tot 21% van hun zzp-klanten zich aan het oriënteren is op een overstap naar een andere bank.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.