Ads Top

Delta Lloyd en Spaces openen eerste ‘verzekerde werkplek’

Delta Lloyd en Spaces hebben de Delta Lloyd Safe Room geopend; de eerste werkplek in Nederland waar ondernemers verzekerd zijn voor bedrijfsaansprakelijkheid. Uit onderzoek van GfK  in opdracht van Delta Lloyd blijkt dat 1 op de 5 ondernemers aansprakelijk is gesteld maar dat 55% van de ondernemers geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) heeft. Met een tijdelijke, gratis verzekering laten Delta Lloyd en Spaces ondernemers ervaren hoe prettig het is om te ondernemen als je verzekerd bent.

Delta Lloyd speelt met de Safe Room in op de veranderende wereld van de ondernemer. Richard Oets, Underwriting Manager bij Delta Lloyd: ”Steeds meer ondernemers werken vanaf verschillende locaties en werk en privé lopen vaker door elkaar heen. Daarnaast kiezen startende ondernemers meestal voor de rechtsvorm eenmanszaak, waardoor zij ook privé geraakt kunnen worden als ze niet verzekerd zijn voor aansprakelijkheidsrisico’s. Daarom willen we ondernemers bewust maken dat het belangrijk is om na te denken over de risico’s die ze lopen. Veel ondernemers denken ‘dat gebeurt mij niet of dat los ik wel op’, maar ze moeten ook beseffen dat het morsen van een kop koffie of de levering van een product dat schade veroorzaakt bij een klant financieel zeer grote gevolgen kan hebben. En dat ze daarvoor aansprakelijk gesteld kunnen worden.”

Uit het onderzoek blijkt dat een grote groep ondernemers niet verzekerd is tegen bedrijfsaansprakelijkheid. Een groot deel (40%) van die ondernemers overweegt echter wel een verzekering af te sluiten, temeer omdat ze verwachten dat bij een mogelijke claim ze de kosten niet kunnen dragen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.