Ads Top

VEB roept op tot drastische herziening van handel in Triodos-certificaten

De langverwachte hervatting van handel in Triodos-certificaten verloopt tot nu toe uitermate teleurstellend. Dat zegt beleggersvereniging VEB. Certificaathouders kunnen hun stukken nauwelijks kwijt en alleen tegen afbraakprijzen. Triodos moet snel plannen ontvouwen om de handelsfaciliteiten structureel te verbeteren.

Bijna drie jaar konden beleggers in certificaten van Triodos niet van hun stukken af, nadat de bank het interne handelssysteem had platgelegd. Teveel beleggers bleken te willen verkopen.  

Om de handel te herstellen kwam het bestuur van Triodos uit bij een extern platform, een zogenoemde MTF. Via dit platform, waarvoor registratie bij uitbater Captin noodzakelijk is, kunnen certificaathouders van Triodos vanaf begin juli orders inleggen. Maar van noemenswaardige handel is vooralsnog geen sprake. Een vrijwel verwaarloosbaar aantal certificaten verwisselt van eigenaar, veel minder dan voor opschorting van de handel.  

De gestage koersdaling en beperkte handelsmogelijkheden zijn inmiddels van een dusdanige omvang dat de VEB verder afwachten niet wenselijk acht. De beleggersvereniging roept de bank op om op korte termijn de beloofde verbetering in verhandelbaarheid waar te maken. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.