Ads Top

Bankhelpdeskfraudeurs horen strafeis officier

Drie bankhelpfrauders hoorden een dezer dagen hun strafeis. De aangever, een 83 jaar oude klant van de Rabobank, vertrouwde het bezoek dat hij kreeg van een bankmedewerker niet, belde zijn zoon en die ondernam actie. Een oplettende getuige noteerde een kenteken van een auto en later die dag kon de politie de auto aan de kant zetten en drie verdachten aanhouden. Het geld dat zij met de pinpas van de aangever hadden gepind trof de politie aan in de auto, als ook een uit het huis weggenomen geldkistje en camera.

Op de tenlastelegging staan 15 feiten van bankhelpdeskfraude waarvan de drie mannen van 18, 19 en 24 jaar uit de provincie Gelderland worden verdacht. De Rabobank heeft in alle gevallen de schade vergoed. De bank becijfert de schade op in totaal ruim 108.000 euro.

De officier eist tegen de minderjarige verdachte onvoorwaardelijke jeugddetentie van 100 uur met aftrek van voorarrest. Daarnaast een werkstraf van 150 uur en zes maanden jeugddetentie voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar met voorwaarden.

De 19-jarige verdachte hoorde in het kader van het toepassen van ASR een onvoorwaardelijke jeugddetentie van 66 dagen met aftrek tegen zich eisen. Voor hem eist de officier ook zes maanden jeugddetentie voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar en een werkstraf van 180 uur.

De 24-jarige zou wat de officier betreft 106 dagen onvoorwaardelijke gevangenisstraf moeten krijgen, met aftrek, ook een werkstraf van 150 uur en zes maanden gevangenisstraf geheel voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.