Ads Top

Peaks introduceert Renterekening met rente oplopend tot 3,38%

Peaks, de app om laagdrempelig vermogen mee op te bouwen, introduceert het alternatief voor de spaarrekening: de Renterekening. Met een Renterekening kan iedereen profiteren van een rente die oploopt tot 3,38 procent, het hoogste rentepercentage van Nederland. Met de nieuwe manier van vermogen opbouwen via een beleggingsrekening met een laag risico, biedt Peaks rentepercentages die meebewegen met de depositorente van de Europese Centrale Bank.

De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt regelmatig de depositorente. Toch merken klanten van de meeste banken daar nog niks van op hun spaarrekeningen, want er zit over het algemeen een vertraging in de stijging of daling van spaarrentes. Het betekent dat veel Nederlanders tot nu toe weinig profijt hebben gehad van de renteverhogingen van de ECB en een rente ontvangen op hun spaargeld die veel lager is.

Voor Peaks is dit de reden om een beleggingsrekening te bieden die de depositorente van de ECB volgt.

De rente die de ECB rekent heeft betrekking op het geld dat banken bij de ECB stallen. Stallen de banken onderling geld bij elkaar en voor een korte periode, bijvoorbeeld een nacht, dan betalen zij de ‘Euro short term rate’, oftewel €STR. Dit tarief ligt dicht bij de depositorente van de ECB en beweegt ook mee als deze verhoogd of verlaagd wordt.

Wanneer een particulier zijn geld bij de bank stalt, betaalt de bank hier spaarrente over. De bank maakt winst door het spaargeld uit te lenen tegen een hogere rente dan de rente die ze geven op het spaargeld. Door de spaarrente laag te houden en hogere rente te hanteren op leningen en hypotheken, behaalt de bank winst via de rentemarge.

De Peaks Renterekening beweegt met de €STR-rente mee. Het geld op de rekening wordt belegd in een geldmarkt-ETF (een vorm van een beleggingsfonds) van DWS – een van de grootste vermogensbeheerders van Europa. De ETF stalt het geld bij Deutsche Bank, die de €STR-rente + 0,085% als rendement uitbetaalt aan de ETF. Nu de ECB de depositorente met 0,25% verhoogt, stijgt de rente op de Peaks Renterekening hierdoor automatisch ook met 0,25%. De rente die klanten krijgen op hun Renterekening loopt dan op tot 3,38%, afhankelijk van het Peaks-pakket waarvoor gekozen is.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.