Ads Top

ASN Bank financiert duurzame laadinstallatie voor E-trucks

ASN Bank heeft een financiering verstrekt voor het project Duurzaam Laden Oegema, waarmee een duurzaam oplaadsysteem voor E-trucks gerealiseerd wordt op het terrein van Transportbedrijf Oegema. Het project bestaat uit een slim batterij-systeem, zonne-energie installatie en laadstations. Zonnegilde B.V. is in juni gestart met de bouw van de laadinstallatie.

Met zonnepanelen op eigen dak gaat Transportbedrijf Oegema zonne-energie opwekken om elektrische trucks op te laden. De gewonnen zonne-energie wordt opgeslagen in een batterijopslagsysteem van Iwell . Wanneer de energie van de batterij niet gebruikt wordt voor het laden van E-trucks, gaat Eneco de batterij inzetten op de balanceringsmarkten. Dit zorgt voor een stabieler elektriciteitsnetwerk. Het laadplein zal niet alleen beschikbaar zijn voor Oegema Transport, maar is ook toegankelijk voor bezoekers van het bedrijfsterrein. De realisatie van de zonnestroom installatie door Zonnegilde B.V. is in volle gang. Naar verwachting zal medio oktober het laadplein overdag beschikbaar zijn voor derden.

Het project draagt bij aan de stimulering van elektrisch vervoer in de sector en moedigt duurzame mobiliteit aan. Er zijn nog weinig E-trucks en de combinatie met een batterij-opslagsysteem is uniek.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.