Ads Top

Berlin Group en nexo standards ontwikkelen gezamenlijke standaarden voor betalen met digitale euro

De komst van de digitale euro staat nog niet vast, maar nexo standards en de Berlin Group slaan alvast de handen ineen. Gezamenlijk zullen zij standaarden ontwikkelen om overal in de EU makkelijk en efficiënt met digitale euro’s te kunnen betalen.

De Europese Commissie heeft onlangs voorstellen gepubliceerd voor het wettelijk kader bij een digitale euro. Die moeten door het Europees Parlement en de Europese Raad worden besproken. Een besluit tot daadwerkelijke invoering is voorbehouden aan de Governing Council van het Eurosysteem.

Het slagen van een digitale euro is mede afhankelijk van het gemak waarmee ondernemers ze in ontvangst kunnen nemen en consumenten ze aan de kassa kunnen uitgeven. De Berlin Group en nexo standards hebben daarom afgesproken dat ze efficiënte gezamenlijke standaarden voor betalingen met de digitale euro zullen ontwikkelen.

De nieuwe standaarden moeten een digitale euro naadloos laten aansluiten op de bestaande apparatuur en infrastructuur voor gangbare e-commerce- en toonbankbetalingen in de EU, bijvoorbeeld op de huidige betaalterminals voor contactloze kaartbetalingen en op de betaalsystemen van transactieverwerkers.

De standaarden moeten ook bijdragen aan meer gemak en betere toegankelijkheid van betalingen met een digitale euro, mocht die er in de toekomst komen.

Vanuit Nederland neemt Betaalvereniging Nederland deel aan de ontwikkeling. De vereniging is lid van de Berlin Group en neemt deel in de Open Finance Taskforce en de ‘Plenary’ van de Berlin Group.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.