Ads Top

SEC-vertragingen stellen deadlines voor Bitcoin ETF-goedkeuring tot begin 2024

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) stelt een besluit over de toelating van een zogeheten ETF, een beursfonds dat rechtstreeks investeert in crypto, wederom uit.

BlackRock is een van de vele bedrijven met crypto ETF-toepassingen in de SEC-pijplijn. ARK Invest, onder CEO Cathie Wood, diende in mei een aanvraag voor een Bitcoin ETF, maar moet weer langer wachten op een oordeel.

Volgens de SEC-richtlijnen heeft de federale toezichthouder de bevoegdheid om ETF-aanvragen tot 240 dagen uit te stellen vanaf de eerste indiening in het federale register. Toch heeft de SEC tot op heden geen spot Bitcoin ETF-voorstel van een bedrijf in de Verenigde Staten goedgekeurd.

Naaat ARK Invest hebben Bitwise Asset Management, VanEck, WisdomTree, Invesco en Galaxy Digital, Fidelity en Valkyrie aanvragen ingediend.

Een deel van de terughoudendheid van de SEC zou te maken kunnen hebben met de aard van de cryptomarkt in de Verenigde Staten. Wetgevers hebben opgeroepen tot meer duidelijkheid en toezicht.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.