Ads Top

Door onwil bij banken kiezen mkb’ers steeds vaker voor alternatieve financieringsbron

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) kloppen steeds vaker bij een partij buiten de bankensector aan voor een lening. Dit blijkt uit eerder onderzoek van MKB Financiering. Alternatieve financieringsbronnen zoals factoring, het kopen en direct uitbetalen van facturen tegen een kleine fee, zijn in opkomst.

Inmiddels wordt een op de vijf leningen tot 250.000 euro buiten de bank om geregeld. Bij leningen tot 1 miljoen euro is dat 1 op de 10. Het totaalbedrag van leningen buiten de banken om is met 21 procent gestegen tot 4 miljard euro in 2022, blijkt uit de data van MKB Financiering. Volgens voorzitter Ronald Kleverlaan zitten grote banken vaak niet te wachten op kleine ondernemers met – in hun ogen – kleine leningen.

Naast crowdfunding en financiering door leasemaatschappijen maken ondernemers steeds vaker gebruik van factoring. Factris is een bedrijf dat ondernemers hierbij helpt. Nouri Verhoeven, Head of Sales, herkent de onwil bij banken.

Factris betaalt 90 procent van het openstaande factuurbedrag binnen 24 uur uit, wat de ondernemer direct financiële slagkracht oplevert. Vanaf een omzet van 50.000 euro verzorgt  men factoring- en kredietverzekeringsdiensten voor MKB-bedrijven, eenmanszaken en freelancers.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.