Ads Top

PayPal lanceert stablecoin

PayPal heeft de lancering aangekondigd van zijn eigen stablecoin PayPalUSD (PYUSD). De nieuwe digitale munt is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en wordt volledig ondersteund door USD-deposito's van PayPal.

PYUSD stelt PayPal-klanten in staat om peer-to-peer-betalingen te verrichten, geldaankopen te doen en saldi over te maken tussen PayPal-portefeuilles en externe crypto-portefeuilles.

Gebruikers kunnen ook gemakkelijk converteren tussen PYUSD en andere cryptocurrencies die door PayPal worden ondersteund, waaronder Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

Stablecoins hebben doorgaans een stabiele waarde, meestal ondersteund door bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar. Daarmee wordt de volatiliteit vermeden die digitale munten zoals Bitcoin kenmerken.

PYUSD is ontwikkeld op de Ethereum-blockchain en zal worden uitgegeven door Paxos Trust Company, een gereguleerde blockchain-infrastructuurprovider. De nieuwe munt zal beschikbaar komen voor de VS PayPal-klanten in de komende weken. Het zal ook worden uitgerold naar de Venmo-app van PayPal.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.