Ads Top

Particuliere beleggers blijven vertrouwen hebben in hun beleggingsstrategie

Particuliere beleggers zijn over het algemeen optimistisch over de vooruitzichten voor de wereldeconomie. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van sociaal investeringsnetwerk eToro.

Hoewel de zorgen over stijgende inflatie zijn toegenomen, is de meerderheid Nederlandse particuliere beleggers (56%) niet van plan hun portefeuilles te herzien, wat suggereert dat ze overtuigd zijn van hun strategie ondanks externe risico’s. Het percentage Nederlandse beleggers dat hun portefeuille wel aanpast om zich te beschermen tegen externe risico’s is wel gestegen sinds september. 62% van de Nederlandse beleggers gaf toen aan hun portefeuille niet te herzien.
 
Het aantal Nederlandse beleggers dat de stijgende inflatie als extern risico voor hun beleggingen ziet is toegenomen (42% versus 31% in juni). Ook de stand van de wereldeconomie (38% versus 35% in juni) en internationale conflicten (33% tegen 25% in juni) worden vaker genoemd als extern risico. Onder particuliere beleggers wereldwijd blijft inflatie het grootste externe risico (47% versus 38% in juni). Daarnaast ziet 26% (23% in juni) internationale conflicten als risico.

Ondanks de afname in het optimisme over zowel de binnenlandse als wereldeconomie, hebben Nederlandse particuliere beleggers er vertrouwen in dat het vertraagde economische herstel hun beleggingen niet zal schaden.

94 procent geeft aan vertrouwen te hebben in de resultaten die hun portefeuilles zullen opleveren. Uit de gegevens blijkt ook dat beleggers goed gediversifieerd blijven, wel blijven binnenlandse aandelen veruit de meest favoriete beleggingscategorie – zowel onder particuliere beleggers wereldwijd, als in Nederland. Deze ‘home bias’, ofwel overmatig beleggen in de thuismarkt, blijft dus een aandachtspunt. Schone technologie (38%) en digitale transformatie (24%) zijn de twee meest populaire langetermijnthema’s voor Nederlandse particuliere beleggers. Als we kijken naar de beste beleggingskansen dan worden de sectoren technologie (33%), gezondheid (27%) en vastgoed (25%) genoemd. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.