Ads Top

Fintech Buddy Payment haalt 2 miljoen op

Fintech Buddy Payment heeft 2 miljoen euro opgehaald. Social Impact Fonds Rotterdam sluit zich voor  kapitaalronde met 500.000 euro aan bij de tweede investering van een groep informal investors die betrokken waren bij een eerdere investering. Daarnaast heeft de Rabobank via hun Startup & Scale up team een lening verschaft van 500.000 euro.

Buddy Payment heeft met de Buddy App een platform ontwikkeld om Nederlanders te coachen op hun geldzaken. Gemeenten gebruiken de app als schaalbaar preventiemiddel in hun strijd tegen het groeiende schuldenprobleem. 

In Nederland zijn circa 2 miljoen huishoudens met een risico op toenemende schulden en 600.000huishoudens hebben te maken met problematische schulden. Slechts één op de drie huishoudens met problematische schulden zit in een schuldhulpverleningstraject van de gemeente. Om die reden werken tientallen gemeenten, waaronder Rotterdam, Amsterdam en Den Haag met het platform.

De kapitaalinjectie in de onderneming is een combinatie van investering, lening en subsidie en wordt gebruikt om de app landelijk op te schalen.

De Buddy App maakt gebruik van de mogelijkheden van PSD2 zodat dagelijks bankieren gecombineerd kan worden met budgetcoaching op maat.

In 2020 won Buddy Payment een aanbesteding waarbij 93 gemeenten zijn aangesloten.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.