Ads Top

Hybride MKB-financieringen erg in trek bij beleggers


Financieringsplatform NLInvesteert kijkt terug op een succesvol jaar met hoge rendementen voor beleggers en 225 miljoen aan verstrekte kredieten. 125 miljoen hiervan werd verstrekt door private investeerders. Het gemiddelde rendement op de leningenportefeuille bedroeg in 2021 8,3 procent.

Het onafhankelijke financieringsplatform NLInvesteert biedt MKB-bedrijven sinds 2015 financieringsoplossingen. Deze oplossingen bestaan uit een kapitaalmix van banken, non-bancaire financiers, private investeerders via het platform van NLInvesteert en sinds 2021 ook met een MKB-fonds. Investeren via het platform van NLInvesteert kan vanaf 1000 euro en vanaf 100.000 euro via het fonds.

Het rendement over de totale leningenportefeuille van NLInvesteert over 2021 bedroeg gemiddeld 8,3 procent. Dat is hoog in het huidige klimaat van lage rentes.

De hoge rendementen gaan opvallend genoeg gepaard met lage risico’s. De zogeheten defaultcijfers zijn laag. Eind 2021 bedroeg het percentage afgeboekte leningen nog geen half procent. De beperkte afschrijving vond plaats bij relatief jonge bedrijven of net overgenomen bedrijven. Horeca toont zich ook kwetsbaar als gevolg van de coronamaatregelen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.