Ads Top

Ouder echtpaar beboet voor belastingfraude

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een boete van 170.000 euro opgelegd aan een 81-jarige man uit Den Haag. Het OM verwijt hem belastingontduiking door in strijd met de werkelijkheid gezamenlijk met zijn echtgenote aangifte te hebben gedaan als buitenlands ingezetenen in 2018. Uit onderzoek is gebleken dat zij het merendeel van het jaar in Nederland verbleven en daarmee in Nederland belastingplichtig waren.

Het echtpaar bleek in Nederland betalingen te hebben gedaan met een betaalkaart die was gekoppeld aan een buitenlandse bankrekening. De omvang en frequentie van de betalingen deed echter vermoeden dat de gebruikers voornamelijk in Nederland verbleven.

Aan de Belastingdienst was echter opgegeven dat zij op Cyprus woonden en daar belastingplichtig waren. Uit het strafrechtelijke onderzoek is gebleken dat het echtpaar het merendeel van het jaar 2018 in Nederland woonde en dus (ook) hier belastingplichtig was. Het nadeel voor de schatkist over het jaar 2018 bedroeg ongeveer 340.000 euro. Gedurende het onderzoek ontstond het vermoeden dat in jaren voor 2018 hetzelfde aan de orde was.

Het echtpaar heeft met de Belastingdienst een overeenkomst gesloten om het belastingnadeel ongedaan te maken. Tevens betalen zij aan de fiscus een omvangrijke fiscale boete over de jaren gelegen voor 2018.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.