Ads Top

ABN AMRO Ventures investeert in e-mobility insurtech start-up Laka

ABN AMRO Ventures investeert in een Serie A financiering van 12 miljoen dollar van de insurtech start-up Laka, met kantoren in Londen en Amsterdam. Naast ABN AMRO Ventures participeren ook Autotech Ventures uit de VS, beleggers in mobiliteit, en andere hoog aangeschreven durfkapitaalverstrekkers.

Laka biedt fietsverzekeringen aan particulieren en zakelijke klanten, variërend van recreatieve fietsers en forensen tot bestuurders van vracht- en bezorgfietsen. Met haar innovatieve prijsmodel kan Laka in heel Europa veel eerlijkere premies rekenen dan de concurrenten. Daarnaast is het platform van Laka voor ondernemers en particulieren snel en gemakkelijk te navigeren. Alles is met een paar klikken te regelen, van installeren tot het indienen van een claim. De groei van e-mobility is niet te stuiten nu steeds meer particulieren en ondernemingen kiezen voor schoner vervoer.

De opkomst van e-mobility was voor ABN AMRO Ventures aanleiding om in Laka te investeren, plus het innovatieve prijsmodel. Daarnaast past deze investering perfect bij de ambitie van ABN AMRO om haar klanten te helpen bij de transitie naar duurzaamheid. Als een actieve investeerder zet ABN AMRO Ventures zich in om Laka te ondersteunen bij het vergroten van haar marktaandeel in Nederland en Noordwest-Europa.

ABN AMRO Ventures investeert samen met Autotech Ventures, een Amerikaanse investeerder in mobiliteit, en Ponooc, het aan Pon gelieerde investeringsfonds. Bestaande investeerders, waaronder Creandum, LocalGlobe, 1818 Ventures en Elkstone Partners, breiden hun belangen in Laka uit.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.