Ads Top

BUX met fractioneel beleggen in individuele aandelen

BUX introduceert naar eigen zeggen als eerste broker in Nederland fractioneel beleggen om alle beleggers de mogelijkheid te bieden om in bedrijven te investeren die anders vaak onbereikbaar blijven.

Voor veel beleggers met een kleinere portemonnee was het onmogelijk om te beleggen in een bedrijf als Amazon, met een koers boven de 3000 dollar, en tegelijkertijd een gediversifieerd portfolio op te bouwen. Fractioneel beleggen stelt beleggers in staat om met een klein bedrag een stuk van aandeel te kopen.

Uit recent onderzoek van de AFM naar beleggers die zelf beleggen op de beurs, blijkt dat meer dan 50 procent minder dan 25.000 euro hebben belegd. Stel, een belegger met een budget van 10.000 euro wil ook graag in Amazon, met een koers boven de 3000 euro, beleggen en koopt één Amazon aandeel. Dan bestaat 30 procent van het beleggingsportfolio gelijk uit Amazon.

Voor al deze beleggers biedt fractioneel beleggen de oplossing om fracties van aandelen met hoge aandelenkoersen op te nemen in een gediversifieerd portfolio. Dit voorkomt dat beleggers die niet over grote bedragen beschikken om mee te beleggen, een te groot deel van hun beleggingsportfolio hebben leunen op één aandeel met een hoge koers.

Met de komst van fractioneel beleggen bij BUX wordt het mogelijk om een fractie van een Amerikaans aandeel te kopen vanaf 10 euro. Bedrijven met hoge aandelenkoersen en een relatief hoge prijs als Amazon, Alphabet en Tesla worden daarmee nu ook toegankelijk voor beleggers met een kleiner budget, en daardoor kunnen zij het beleggingsrisico dat zij nemen minimaliseren. Hoe meer beleggers hun beleggingen spreiden over verschillende aandelen, hoe minder risico zij immers lopen dat zij hun inleg verliezen door een eventuele koersdaling van een individueel aandeel.

Vanaf vandaag kunnen klanten van BUX fractioneel beleggen in de honderd meest populaire Amerikaanse aandelen bij BUX Zero. In de periode erna komen ook andere Amerikaanse aandelen beschikbaar. In de toekomst wordt fractioneel beleggen in ETF’s en Europese aandelen mogelijk in de BUX Zero app.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.