Ads Top

ING wijzigt tarieven voor zakelijke klanten per 1 april, hogere kosten door toezicht

Per 1 april 2022 wijzigt ING in Nederland enkele tarieven voor zakelijke klanten. Vanaf dan rekent ING een deel van de kosten die de bank maakt voor het uitvoeren van klantonderzoek in het kader van wet- en regelgeving door aan haar zakelijke klanten.

Daarnaast wijzigen de tarieven van de losse Zakelijke Rekening en de losse Zakelijke Betaalpas. Vanaf 14 januari informeert ING alle zakelijke klanten individueel over deze wijzigingen.
 
Op grond van de Wet financieel toezicht (Wft) en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) is ING verplicht om kennis te hebben van haar klanten, hun rekeningen en de transacties op die rekeningen om daarmee financieel-economische criminaliteit tegen te gaan. Hiervoor doet ING klantonderzoek. De inspanningen om klanten te onderzoeken en transacties te monitoren zijn de laatste jaren steeds intensiever geworden. Dit komt deels door wet- en regelgeving, maar ook omdat criminelen steeds inventiever worden als het gaat om financieel-economische criminaliteit. ING zet meer medewerkers en middelen in voor zorgvuldig klantonderzoek, wat ook leidt tot hogere kosten.

Per 1 april 2022 gaat ING een deel van de kosten voor klantonderzoek op klantniveau doorberekenen aan zakelijke klanten. De hoogte van dit tarief is afhankelijk van de rechtsvorm die een klant heeft, aangezien deze voor een belangrijk deel de complexiteit en dus de mate van klantonderzoek bepaalt. In de tabel hieronder staat een overzicht van de kosten per rechtsvorm:

Per 1 april wijzigt ING ook de tarieven van de losse Zakelijke Rekening en de losse Zakelijke Betaalpas. Vanaf 1 april betalen klanten 5,90 euro per maand voor een losse Zakelijke Rekening, G-rekening en Derdengeldenrekening. Dit is nu 4,90 euro. Het maandelijks tarief voor de losse Zakelijke Betaalpas wijzigt van  1,25 naar 1,50 euro.

Per 1 april 2022 voert ING ook enkele wijzigingen door in de Voorwaarden en overige regelingen Zakelijk. Door het toevoegen van een bepaling in de Voorwaarden Zakelijke Rekening geeft ING klanten meer duidelijkheid over de tarieven zoals vermeld in de tarievenbrochure. Zo wordt vermeld dat deze tarieven afhankelijk zijn van verschillende factoren. Ook wordt aangegeven dat tarieven kunnen verschillen op basis van bijvoorbeeld de rechtsvorm, zoals bij kosten klantonderzoek.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.