Ads Top

Aegon steunt armoedeprojecten in Den Haag, Groningen en Leeuwarden

Aegon Nederland start een nieuw programma om mensen die in armoede leven door dreigende schulden financieel weerbaarder te maken. Dat doet zij door ondersteuning van veertien maatschappelijke organisaties die actief zijn in Den Haag, Groningen en Leeuwarden, de vestigingssteden van Aegon. Ook helpen medewerkers van Aegon als vrijwilliger.

Stap vooruit is de opvolger van het gezamenlijke Aegon en Nationale-Nederlanden programma ‘Van Schulden naar Kansen’. De afgelopen zes jaar zette Aegon zich met Van Schulden naar Kansen in om ruim 7500 mensen in Nederland te helpen met financiële zelfredzaamheid. Hieraan droegen ruim vijfhonderd Aegon-collega’s bij als vrijwilliger. Een onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam naar Van Schulden naar Kansen toonde aan dat hulp hélpt. De conclusies uit het onderzoek past Aegon toe in Stap vooruit.

Hoewel de naam en de opzet wijzigt, blijft de focus hetzelfde: het helpen van mensen die leven in armoede door (dreigende) schulden. Vrijwilligers zetten zich bijvoorbeeld in als coach om mensen te begeleiden naar werk of te helpen bij hun administratie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.