Ads Top

ABN AMRO Clearing biedt zakelijke klanten infrastructuur voor fractioneel beleggen

ABN AMRO Clearing biedt zakelijke klanten zoals brokers een nieuwe infrastructuur waarmee zij hun eindklanten fractioneel kunnen laten beleggen. Dat houdt in dat een klant kan beleggen in een deel van een aandeel en niet alleen in een volledig aandeel.

Mobiele broker BUX, een klant van ABN AMRO Clearing , is de eerste klant die hier gebruik van maakt. Particuliere beleggers bij BUX kunnen sinds begin januari bijvoorbeeld voor 10 euro een deel van een Tesla aandeel kopen. Het slaat direct aan. Inmiddels zijn er in de eerste 9 dagen meer dan tienduizend fractionele beleggingen gedaan door klanten van BUX.

Fractioneel beleggen is in de Verenigde Staten al langer mogelijk en heeft daar een grote vlucht genomen. Er is een enkele Europese broker die gebruik maakt van de Amerikaanse infrastructuur. Aangezien er dan hordes te nemen zijn op juridisch en toezicht vlak is ABN AMRO Clearing anderhalf jaar geleden gestart om zelf een infrastructuur te ontwikkelen en dit in Europa aan te bieden. Vanaf begin deze maand is deze nieuwe dienst in de markt en kunnen er straks ook Europese aandelen fractioneel worden verhandeld.

Klanten van een broker zoals BUX kunnen al langer hun beleggingen doen vanaf een bankrekening bij ABN AMRO Clearing (Banking as a Service). Vanaf die rekening kunnen nu dus zowel volledige als deelaandelen worden gekocht en verkocht. Via een innovatief administratiesysteem dat in de cloud is gebouwd kan exact worden bijgehouden welke deelaankopen een belegger heeft gedaan zonder dat ABN AMRO per fonds meer dan 1 (volledig) aandeel extra hoeft aan te kopen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.