Ads Top

'Tachtig procent kleinbedrijf vreest liquiditeitstekort door coronacrisis'

Maar liefst tachtig procent van het Nederlandse kleinbedrijf denkt binnen een half jaar een liquiditeitstekort te hebben. Bij een vijfde is er zelfs sprake van een acuut tekort.

Dit blijkt uit onderzoek van online financieringsplatform BridgeFund onder 659 Nederlandse organisaties met maximaal vijftig medewerkers.

Vooral de horeca wordt hard geraakt. Ongeveer de helft van de ondervraagden die een omzetverlies van meer dan 80 procent verwacht, zijn horecaondernemers. Daartegenover staat dat vijftien procent van het kleinbedrijf de komende drie maanden juist meer omzet denkt te draaien. Vooral in de food gerelateerde detailhandel en de bouw zijn ondernemers positief gestemd over de korte termijn.

Van alle organisaties die met een liquiditeitstekort te maken krijgen, schat de helft dat dit uiteindelijk 5.000 tot 30.000 euro bedraagt. Zestien procent verwacht een tekort van 30.000 tot 50.000 euro en elf procent vreest voor een gat van ten minste 50.000 euro.

Ondanks de slechte vooruitzichten, vreest slechts drie procent van de ondervraagde ondernemers voor een naderend faillissement. Wel zegt 28 procent van hen meer dan een jaar nodig te hebben om de geleden schade in te halen. Iets meer dan de helft van de ondernemers verwacht hun verlies nog dit jaar goed te maken. Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.