Ads Top

'Banken moeten transparanter worden over kosten van bankieren’

Creditcardkosten, kosten voor internationale transacties of kosten voor geld pinnen in het buitenland, de helft van de Nederlanders kreeg afgelopen jaar te maken met onvoorziene kosten die hun bank in rekening bracht voor bankieren, waarbij de meerderheid meerdere keren per jaar werd geconfronteerd met onvoorziene kosten.

Een derde van de Nederlands vindt dat banken transparanter moeten worden over de kosten van bankieren, zo blijkt uit onderzoek van de mobiele bank N26.

De onvoorziene kosten variëren van een paar euro tot meer dan honderd euro per keer, afhankelijk van het soort kosten dat in rekening wordt gebracht. Gemiddeld komt het neer op een bedrag van 29 euro per keer.

Een op de drie zou graag willen dat hun bank transparanter wordt over de kosten die komen kijken bij bankieren en hoe banken hier winst uit halen. Maar niet alleen de onvoorziene kosten lijken een probleem: een derde van de Nederlanders ergert zich aan de dienstverlening van hun bank of aan hun bank zelf, omdat ze het gevoel hebben dat hun loyaliteit niet wordt beloond , dat hun behoefte als klant niet voorop staat en dat banken vooral bezig zijn met hun eigen winst.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.