Ads Top

Kwart online retailers leende voor coronacrisis al om bedrijfskosten of salarissen te betalen

In de afgelopen twee jaar heeft 65 procent van de online retailers in Europa extra financiering nodig gehad. In dit percentage zijn de leningen als gevolg van de coronacrisis niet verwerkt.

Dit blijkt uit onderzoek van Banking Circle, leverancier van financiële infrastructuur, uitgevoerd onder ruim 1.500 online retailers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië en Nederland.

Van deze 65 procent, gebruikte 23 procent de financiering om de loonkosten te dekken. Daarnaast leende 27 procent om reguliere bedrijfskosten te betalen.

Het is voor Europese online retailers lastig om toegang te krijgen tot extra financiering. Zo heeft een kwart drie tot vier weken moeten wachten op financiering. Nog eens 22 procent moest er maar liefst één tot twee maanden geluld hebben, en zes procent zelfs vijf tot zes maanden. Ook bankieren over de grens kost online retailers moeite. Zo heeft negentien procent van de online retailers contact met verschillende bankfilialen in elk land waar zij actief zijn. Van de Nederlandse bedrijven werkt 20 procent met meerdere banken in verschillende landen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.