Ads Top

Denk mee over thema bijzondere verzamelaarsmunt 2021

Jaarlijks brengt de Staat bijzondere verzamelaarsmunten uit om een bijzonder moment of persoon te eren. Recente voorbeelden van muntthema’s zijn sporticoon Jaap Eden, werelderfgoed droogmakerij de Beemster en operatie Market Garden.

Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën, verantwoordelijk voor het muntwezen, nodigt iedereen uit om een nieuw muntthema voor 2021 te bedenken.

Vanaf vandaag tot en met 4 augustus 2020 kan iedereen reageren via internetconsultatie.nl. Vorig jaar werd voor het eerst een openbare oproep gedaan voor het muntthema, toen voor 2020. Winnaar was toen het thema 75 jaar vrijheid.

Er geldt wel een aantal voorwaarden aan de inzendingen. Zo moet er sprake zijn van een duidelijke omschrijving van het thema - denk daarbij aan een gebeurtenis of persoon die gekoppeld kan worden aan een jubileumjaar. Ook moet duidelijk zijn waarom het voorgestelde thema van nationaal belang voor Nederland is.

In het najaar van 2020 maakt de staatssecretaris het gekozen thema bekend. De bedenker van het winnende thema ontvangt een uitnodiging voor de ceremoniële eerste muntslag van de verzamelaarsmunt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.