Ads Top

Hoe vergelijk je leningen? (i.m.)


Je hebt geld nodig om je ‘grote droom’ te kopen, je restschuld van je hypotheek aan te kunnen pakken of bijvoorbeeld voor een auto. Maar geld lenen kost geld. Dus is het niet iets wat je zomaar doet. Goed vergelijken kan je veel geld besparen. Maar hoe doe je zoiets nu?

Vergelijkingssites
Eén van de meest makkelijke (en relaxte) manieren is een  lening vergelijken via vergelijkingssites op internet. Hierbij staat er niemand zenuwachtig tegenover je die koste wat het kost geld aan jou wil verdienen. Daardoor kan jij je onder druk gezet voelen en zo overgaan tot een lening waar je achteraf spijt van hebt. Rustig thuis alleen of met je partner de voor- en nadelen bekijken en vergelijken is een meer ontspannen aangelegenheid, waardoor je keuze ook veel meer vanuit je eigen beleving gemaakt wordt. Eventueel slaap je er nog een paar nachtjes over!

Let op
Natuurlijk willen ook de aanbieders van deze vergelijkingssites geld verdienen. Laat je dan ook niet gek maken door de ‘verkooppraatjes’ die sommige sites hanteren. Een lening sluit je niet even zomaar af, dat moet een wel overdachte keuze zijn! Er zijn een aantal zaken waar je bij het afsluiten op moet letten. Allereerst zal je op de rente letten. Ga je voor een lening dan heb je drie verschillende vormen, namelijk een persoonlijke lening met een vaste rente, een persoonlijke lening met variabele rente of een doorlopend krediet. Alle drie hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Wat voor jou het beste werkt is helemaal afhankelijk van jouw situatie! Wil je bijvoorbeeld regelmatig meer bestedingsruimte hebben omdat je tijdelijk minder inkomsten hebt, dan kan een doorlopend krediet een uitkomst zijn. Terwijl geld lenen voor een aankoop beter gefinancierd kan worden met een persoonlijke lening. Verder moet je je bedenken dat een lening vaak afgelost moet worden binnen een bepaalde tijd. Meestal is dit ook gekoppeld aan jouw leeftijd. Ook dit kan een puntje zijn waar verschillen in zitten. Besef daarnaast dat een lening altijd, zoals gezegd, geld kost en je maandlasten hierdoor hoger zullen uitvallen!

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.