Ads Top

'Minister moet garantie geven: geen negatieve spaarrente tot €100.000'

De Consumentenbond wil dat minister Hoekstra (Financiën) garandeert dat consumenten met een spaartegoed tot 100.000 euro geen negatieve spaarrente gaan betalen.

De Consumentenbond maakt zich grote zorgen over de maatregelen die banken treffen om negatieve spaarrente voor deze groep wel mogelijk te maken.

Per 1 juli passen ING, Rabobank en Triodos hun voorwaarden aan zodat ze negatieve spaarrente kunnen voeren. ABN Amro deed dat al op 1 april 2020.

Vooralsnog rekenen de banken die negatieve rente alleen aan vermogende klanten. ABN Amro, Rabobank en ING doen dit vanaf 1 miljoen euro spaargeld, Triodos vanaf 100.000.

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, noemt dit een glijdende schaal. 'Met de nieuwe voorwaarden kunnen ze in de toekomst ook negatieve rente rekenen over kleinere bedragen. En dat is volstrekt onwenselijk.'

Uit onderzoek van de Consumentenbond in september 2019 blijkt dat 80 procent van de consumenten hun geld bij de bank weghaalt als de rente negatief wordt. Daarvan bewaart 20 procent het geld dan in huis.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.