Ads Top

Nieuw platform laat ondernemers hun bedrijfsplannen pitchen bij potentiële investeerders

Het nieuwe platform Aandeelfunding biedt naar eigen zeggen een modern alternatief voor de bedrijfsfinanciering van nieuwe ideeën van MKB bedrijven en startups.

Bij aandeelfunding worden er aandelen aangeboden aan investeerders. Op deze manier hebben ondernemers veel meer de regie en kunnen investeerders laagdrempeliger instappen.

Daarnaast hebben ondernemers direct contact met hun investeerder(s). Als de bank vanwege de onzekerheid door corona geen (of te weinig) geld aan ondernemers wil lenen en crowdfundig te duur is, dan biedt aandeelfunding een serieus alternatief.

In tegenstelling tot crowdfunding richten ondernemers zich bij aandeelfunding op zakelijke investeerders. Bovendien is er geen sprake van een lening en zijn er geen opstartkosten, geen jaarlijkse rente en geen aflossing nodig bij aandeelfunding.

Het ontbreken van zo’n initiatief verbaasde de oprichter Marten Visser ook: 'De vraag naar werkkapitaal is groot en via de bekende wegen lastig te verkrijgen. Als bedrijfsadviseur en fiscalist ben ik dagelijks betrokken bij ondernemingen die kansen zien. Als bedrijven met goede plannen nu bij de bank aankloppen dan krijgen ze te vaak nul op het rekest. Crowdfunding vinden ondernemers vaak administratief omslachtig en prijzig. Daarom krijg ik vaak de vraag hoe ze serieuze investeerders kunnen vinden. Het liefst willen ondernemers met het plan niet gelijk vast zitten aan jaarlijkse rentes en aflossing. Dan is aandeelfunding met het uitgeven van (stemrechtloze) aandelen een zeer interessant alternatief. Zo is Aandeelfunding.nl ontstaan en in coronatijd is het bij ons in een stroomversnelling gekomen.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.