Ads Top

Nederland spaart recordbedrag tijdens coronacrisis

Nederlandse huishoudens hebben de afgelopen twee maanden een recordbedrag gespaard. Dit concludeert de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).

Het spaartegoed van Nederlandse huishoudens groeide met maar liefst 13,2 miljard euro in de maanden april en mei.

Het bedrag is sinds 1998 (toen DNB de cijfers voor het eerst bijhield) nog nooit zo hoog geweest. Gemiddeld stijgen de Nederlandse spaartegoeden met 3,5 miljard euro in april en mei samen. Dit jaar gingen we alleen in april met een stijging van 3,8 miljard euro hier al dik overheen. En in mei kwam er nog eens 9,4 miljard bij.

Het lijkt tegenstrijdig, de spaarrentes zijn heel laag en door de coronacrisis is de financiële situatie van veel mensen onzeker. Toch is er ook een goede verklaring voor de grote toename van het spaargeld, zegt Bulthuis. Nederlanders hebben de afgelopen maanden ook veel minder uitgegeven, want restaurants zijn dicht, ze reizen minder naar hun werk en veel vakanties en dagjes weg gingen niet door. Dat bespaarde geld vond blijkbaar de weg naar de spaarrekening.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berichtte vorige week nog dat consumenten in april ruim 17 procent minder hebben uitgegeven dan een jaar eerder.

1 opmerking:

 1. Hallo, heb je financiële steun nodig? Heb je een lening nodig?
  Ik ben Susan Benson van Sunshine Financial Group. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Wij verlenen allerlei soorten leningdiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening, hypotheeklening en vele andere). Wij verstrekken zowel langlopende als kortlopende leningen, gedekte en ongedekte leningen tegen een betaalbare rente van 3% per jaar. Voor meer informatie over onze service kunt u ons gewoon schrijven via mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com of ons rechtstreeks een bericht sturen via WhatsApp of Telegram via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen uw financiële doelstellingen op lange en korte termijn te verbeteren, omdat uw financiële stabiliteit ons uiteindelijke doel is.

  Met wat er over de hele wereld gebeurt, worden veel mensen geconfronteerd met vroegtijdige financiële uitdagingen, sommigen vinden het om een ​​of andere reden zo moeilijk om een ​​lening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen.

  Wij kunnen u helpen met een oplossing voor uw financiële uitdagingen, schrijf gewoon naar mijn kantoor en wij helpen u met een lening. We hebben talloze individuen en organisaties geholpen die over de hele wereld met financiële moeilijkheden te maken hebben gehad. Wanneer u bij ons solliciteert, solliciteert u bij een vertrouwd bedrijf dat om uw financiële behoeften geeft, onze hoogste prioriteit is uw financiële stabiliteit.

  Voor meer informatie over ons kredietaanbod kunt u ons uw kredietaanvraag sturen via:
  E-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) OF;
  WhatsApp: +447903159998
  U kunt altijd en overal naar ons schrijven.
  2020 © ️Alle rechten voorbehouden

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.