Ads Top

Nieuwe woning kopen steeds moeilijker: steeds meer eigen geld nodig

Banken worden strenger met het verstrekken van een hypotheek als gevolg van de coronacrisis. Naast het bedrag aan kosten koper moet kopers in sommige gevallen tienduizenden euro’s meer aan extra spaargeld aantonen, dan verwacht. En in veel gevallen kan men dat niet, stelt Moneywise. Gevolg is dat banken geen akkoord geven op de hypotheekaanvraag en de koop moet worden afgeblazen.

Al enige jaren mogen banken niet meer uitlenen dan 100 procent van de waarde van de woning. De kosten koper moeten dus uit eigen zak betaald kunnen worden. Voor een woning van 400.000 hebben we dan al snel over zo’n  13.000 euro. Dat bedrag moet aantoonbaar op de spaarrekening zijn op het moment dat men de hypotheek akkoord wil krijgen. Dat is in de regel dus binnen 4 tot 5 weken na het tekenen van de koopovereenkomst. Het idee dat dit geld maanden later op het moment van passeren aanwezig moet zijn en dat er dus nog tijd is om te sparen is dus niet correct.

Ondanks de coronacrisis zijn de huizenprijzen nog niet echt gedaald. In veel regio’s moet men nog steeds meer bieden dan de vraagprijs. Ook dit kan beteken dat er meer eigen geld nodig is als de taxatiewaarde lager is dan de koopprijs. Het verschil moet dan uit eigen middelen aangevuld worden.

Waar het steeds vaker misgaat is bij de zogenaamde doorstromers, de mensen die een bestaande koopwoning hebben en een ander huis kopen. In veel gevallen is er sprake van overwaarde en wil men die overwaarde gebruiken om de hypotheek voor de nieuwe woning te verlagen.

Banken eisen ook een buffer voor dubbele woonlasten. Want als de oude woning niet snel verkocht wordt, kan men maanden lang met twee woningen en dus twee hypotheken zitten. Banken eisen daarom een buffer van 6 tot 12 maanden van de maandlasten van de oude woning. In veel gevallen gaat het dan om een bedrag tussen de 5.000 tot 10.000 euro aan extra spaargeld dat men aan moet tonen.

1 opmerking:

 1. Hallo en welkom bij Spotlight Global Financial Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u dringend financiële versterking nodig? Heeft u voor verschillende doeleinden een lening nodig? als uw antwoord ja is, raad ik u aan om contact op te nemen met mijn kantoor via | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben staan, want we bieden uitstekende leendiensten over de hele wereld.

  We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf helpt u verschillende doelen te bereiken met een breed scala aan leningproducten.

  We weten dat het krijgen van een legitieme lening altijd een enorm probleem is geweest.Voor individuen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​eigen vermogen te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente. tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage kredietscore of andere redenen.

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u maar wilt.

  Wij bieden 24 uur per dag leendiensten van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 |.

  U kunt ons gemakkelijk bekijken op onze website via: https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial

  Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

  Uw financiële vrijheid ligt in uw handen!

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.