Ads Top

Kredietverstrekkers strijden met steeds lagere leenrentes om klanten

Zat er de afgelopen jaren nauwelijks beweging in de leenrentes, inmiddels is de concurrentiestrijd flink losgebarsten. Dit constateert vergelijkingssite Geld.nl.

Vooral bij leenbedragen van 15.000 euro en hoger ziet Geld.nl dat er steeds meer kredietverstrekkers de laagste rente willen bieden.

De concurrentiestrijd begon bij leenbedragen vanaf 50.000 euro. De kredietverstrekker Freo verlaagde hier eerst de rente voor een persoonlijke lening naar 3,9 procent. Een keerpunt, want er kwamen voor het eerst leenrentes onder de 4 procent beschikbaar.

Daarna volgden meer kredietverstrekkers, zoals Interbank, BNP Paribas en DEFAM Premium. Inmiddels is de rente nog verder gezakt naar 3,8%. Freo, BNP Paribas en sinds kort ook Interbank bieden deze rente aan. DEFAM Premium en Findio zitten hier net onder met 3,9 procent.

Ondanks dat de rentes bij leningen van 5.000 en 10.000 euro hoger liggen, is er ook bij deze bedragen sprake van renteverlagingen. Bij 5.000 euro ging de gemiddeld kredietrente sinds januari 2019 van 7,84 naar 7,73 procent. Bij leningen van 10.000 euro is de gemiddelde rente in dezelfde periode gedaald van 6,20 procent naar 6,16 procent.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.