Ads Top

Rechtbank: Achmea verrijkte zich ongerechtvaardigd

Achmea heeft zich schuldig gemaakt aan onrechtmatige verrijking. Dat stelt de rechtbank Gelderland in een collectieve procedure die door de Consumentenbond en de Vereniging Woekerpolis.nl was aangespannen.

De verzekeraar heeft klanten met een woekerpolis onvoldoende geïnformeerd over en gewaarschuwd voor het hefboom- en inteereffect. De hierdoor geleden schade moet Achmea compenseren.

Bij het hefboom- en inteereffect bestaat de kans dat een beleggingsverzekering minder in plaats van meer waard wordt. Dit wordt onder meer veroorzaakt door de (hoge) premie van de overlijdensrisicoverzekering (orv). Achmea verzuimde haar klanten hierover te informeren.

Ook de Consumentenbond is blij met de uitspraak, maar vindt het wel jammer dat niet alle eisen zijn toegewezen. Zo heeft de bond aangevoerd dat er diverse kosten ten onrechte in rekening zijn gebracht, omdat klanten hier geen expliciete toestemming voor hadden gegeven.

Achmea verkocht 800.000 woekerpolissen van met name Avéro, Interpolis, Centraal Beheer, FBTO, Woonfonds en Rabobank.

Consumenten met een woekerpolis kunnen zich nog steeds aanmelden bij de Consumentenbond Claimservice, Consumentenclaim, Vereniging Woekerpolis of Stichting woekerpolisproces.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.