Ads Top

Corona trekt sporen in het consumentenvertrouwen

De invloed van de coronacrisis is groot. Voor ruim driekwart van de respondenten is de onzekerheid over de economische recessie van invloed op hun stemming. Toch lijkt de ergste schrik sinds het uitbreken van het virus voorbij. In mei vond 42 procent het een ongunstige tijd om een huis te kopen. Een maand eerder, in april, dacht nog 48 procent er zo over. 

De coronacrisis heeft flinke invloed op het consumentenvertrouwen in de woningmarkt. In de maand mei kantelde de stemming van positief naar negatief. De Eigen Huis Marktindicator staat dan 8 punten lager dan in maart en komt uit op een stand van 98. Dit is 2 punten onder de neutrale marktstemming.

In mei verwachtte 17 procent van de Nederlanders dat de huizenprijzen zullen gaan dalen, terwijl in maart nog maar 2 procent dacht dat dit zou gaan gebeuren. Het is jaren geleden dat zoveel mensen er zo over dachten. Informatie over dalende huizenprijzen is sinds maart het meest gezocht op de website van Vereniging Eigen Huis. De Nederlandsche Bank (DNB) voorspelt vanaf de tweede helft van 2020 een prijsdaling. De Eigen Huis Marktindicator wijst in dezelfde richting.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.