Ads Top

Robert Swaak opvolger Kees van Dijkhuizen als CEO ABN AMRO

Robert Swaak (59) wordt door de Raad van Commissarissen van ABN AMRO benoemd tot CEO van ABN AMRO Bank N.V. voor een termijn van vier jaar.

Hij volgt Kees van Dijkhuizen op tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 22 april 2020 (AvA). De benoeming van Swaak is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Bij PwC Nederland vervulde hij eerder diverse management functies. Hij was daar CFO, COO, CHRO en voorzitter Raad van Bestuur in de periode 2006 tot 2013. Tot  2017 maakte hij deel uit van PwC’s Network Leadership team verantwoordelijk voor Global Clients en Industries en is nu als Global Relationship Partner verantwoordelijk voor een aantal Global klanten.

Robert Swaak zal zich richten op de verdere aanscherping en uitrol van de strategie ten behoeve van een toekomstbestendige bank met maatschappelijke antenne en oog en oor voor klanten, medewerkers en investeerders. Ook de verdere implementatie van de verbeterprogramma’s rond Detecting Financial Crime (DFC), het stimuleren van publiek-private samenwerkingen rond DFC en implementatie van de toenemende wet- en regelgeving hebben hoge prioriteit.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.