Ads Top

Achmea-cao definitief na instemming FNV- en CNV-leden

De leden van vakorganisaties FNV Finance en CNV Vakmensen hebben ingestemd met de nieuwe tweejarige cao van Achmea. Half december werd een resultaat bereikt voor de circa 12.000 medewerkers die onder de cao vallen. De afgelopen weken schaarde een meerderheid van de FNV- en CNV-leden zich achter het resultaat. Dat betekent dat de cao nu definitief is. De leden van De Unie hebben het resultaat afgewezen.

Belangrijk onderwerp in de cao is de invoering van een standaard 34-urige werkweek per 1 januari 2021. Achmea kent nu nog een standaard 36-urige werkweek. De verkorting van de werkweek draagt bij aan maatschappelijke thema’s als vitaal doorwerken bij een stijgende pensioenleeftijd, het beter verdelen van werk- en zorgtaken tussen partners en een betere balans tussen werk en privé.

De nieuwe Achmea cao loopt van 1 december 2019 tot 1 december 2021. De medewerkers krijgen per 1 januari 2020 een loonsverhoging van 1 procent. De 34-urige werkweek wordt per 1 januari 2021 ingevoerd met behoud van salaris. Dit staat gelijk aan een verhoging van 5,88 procent van het uurloon. Er is dus een indexatie afgesproken van in totaal 6,88 procent over 2 jaar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.