Ads Top

Bestuurslid Gerben Everts verlaat de AFM

Gerben Everts treedt dit jaar terug als bestuurslid van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Everts blijft lid van het AFM-bestuur tot 12 mei 2020. Daarna is vanwege zijn oriëntatie op de arbeidsmarkt een afkoelingsperiode van zes maanden van toepassing. Zijn tweede bestuurstermijn eindigt in november 2020.

Everts (48) kwam in 2011 in dienst bij de AFM en trad in 2012 toe tot het bestuur. Hij is binnen het bestuur onder meer verantwoordelijk voor het toezicht op de Nederlandse kapitaalmarkten, assetmanagers, accountantsorganisaties en de financiële verslaggeving van beursgenoteerde bedrijven en de afdeling juridische zaken. In de afgelopen jaren heeft hij zich met succes ingespannen om het gedachtegoed van de AFM ook internationaal op de kaart te zetten. Zo koos een significant aantal buitenlandse marktpartijen voor Nederland als vestigingsplaats post-brexit. Onder leiding van Everts heeft de AFM zich adequaat voorbereid op de aanvullende inspanningen die deze nieuwe toetreders zullen vergen van het toezicht op de kapitaalmarkten.
Aangepaste portefeuilleverdeling bestuur

Hanzo van Beusekom zal de verantwoordelijkheid voor het toezicht op kapitaalmarkten, accountantsorganisaties en financiële verslaggeving van beursgenoteerde bedrijven per 1 februari van Gerben Everts overnemen. De huidige portefeuille van Hanzo van Beusekom wordt overgenomen door Laura van Geest, die op 1 februari start als bestuursvoorzitter van de AFM. Vanaf 12 mei zal Everts zijn kennis en kunde blijven inzetten voor de AFM door internationaal actief te blijven, onder meer als voorzitter van de internationale werkgroep die kijkt naar de kwetsbaarheden in de accountancysector en mogelijke structuuraanpassingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.