Ads Top

Geld lenen kost ijs

Investeren in een groeiende onderneming is niet zonder risico’s. Tegenover dit risico wordt vaak een flink rendement gezet. Rendementen lopen op sommige crowdfunding platformen op tot wel 8 procent.

In samenwerking met CrowdAboutNow kiezen de ondernemers van onderneming IJsbaart voor een renteloze lening. Hiermee beperken zij zich bewust tot een groep investeerders die oprecht in hun onderneming en product geïnteresseerd zijn.

Sinds 2017 maken Tijn Baart, Levi Baart en Stefan Wijdenes, de ondernemers van IJsbaart, ijs. Elke zomer komen ze met een nieuw assortiment waarmee ze de afgelopen jaren flink gegroeid zijn. Voor aankomende zomer zetten ze ook weer in op een flinke groei: 250.000 ijsjes willen ze verkopen. Om deze groei aan te kunnen moet er een extra productiemachine worden aangeschaft. Voor de financiering zijn zij een campagne gestart op CrowdAboutNow. In plaats van geld wordt het rendement van deze lening uitbetaald in ijs.

“We betalen uit in ijs en organiseren een evenement aan het einde van het seizoen. Tijdens het evenement kunnen wij onze investeerders ontmoeten, en de investeerders elkaar. Dat is niet alleen heel erg leuk, het is ook een mooi moment om terug te blikken op het seizoen en hen persoonlijk te vertellen wat we met hun geld allemaal gedaan hebben. Zo halen we de anonimiteit weg en betrekken we hen echt bij onze onderneming, dat vinden we tof”, aldus Stefan Wijdenes.

De campagne is de eerste renteloze lening op het platform. De bijzondere financieringscampagne past goed binnen de tijdsgeest waarin niet financieel rendement maar waarde steeds meer centraal komt te staan, vindt Mark Laagewaard, CEO van CrowdAboutNow: “Wij zien een groeiende groep ondernemers die niet zitten te wachten op anonieme beleggers in hun onderneming. Daar past de renteloze lening perfect bij, want investeerders krijgen er geen financieel rendement, maar een dienst of product, zoals ijs, voor terug. Best waardevol in de zomermaanden.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.