Ads Top

Consumenten geven 6 min aan hun grip op geldzaken

Consumenten geven zichzelf een 6 min als rapportcijfer voor hun grip op geldzaken. Een krappe voldoende dus met genoeg ruimte voor verbetering. Grip op geldzaken is relevant, aangezien 55 procent van het modaal netto inkomen maandelijks op gaat aan vaste lasten, volgens het Nibud. Dit percentage is de afgelopen 10 jaar gestaag gestegen met 5 procent. Hoe meer geld consumenten kwijt zijn aan hun vaste lasten, hoe minder geld er overblijft voor voeding en noodzakelijke uitgaven.

Uit onderzoek van Roos onder 150 consumenten geven 68 procent van de respondenten aan meer grip te willen op hun alledaagse uitgaven zoals boodschappen, gevolgd door verzekeringen (52 procent) en overzicht in de  veelheid van abonnementen en contracten (45 procent).

47 procent van de consumenten wil eerst en vooral voorkomen dat ze teveel aan abonnementen betalen. 35 procent geeft aan te weinig inzicht te hebben in hun lopende contracten. 11 procent weet bovendien niet wanneer ze vernieuwen.

Uiteindelijk geeft 30 procent van de consumenten aan te worstelen met een lege bankrekening aan het einde van de maand.

Voor de lange termijn heeft 72 procent van de consumenten hebben behoefte aan meer grip zodat zij meer leuke dingen kunnen doen. 24 procent heeft eerst en vooral behoefte aan inzicht.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.