Ads Top

BNP Paribas met lening voor zachte mobiliteit

Naar aanleiding van het 98e Autosalon lanceren BNP Paribas Fortis en Fintro een lening met een rentevoet vanaf 0,80%* voor auto’s met ecolabel A of B. Dat tarief geldt ook voor leningen voor fietsen en elektrische fietsen.

De ecologische autolening van BNP Paribas Fortis is beschikbaar van 3 januari tot 28 februari 2020 tegen een rentevoet vanaf 0,80%. Dat tarief geldt voor elke aankoop van een nieuw voertuig dat behoort tot categorie A of B van het Europese ecolabel voor CO2-uitstoot.

Volgens de gegevens van BNP Paribas Fortis is bijna een op de twee consumentenkredieten bestemd voor de aankoop van een voertuig. Qua profiel is de typische consumentenkredietnemer een Franstalige (54%) man (64%) van 47 jaar oud die in zijn eentje een lening aangaat (54%). Het leeftijdsverschil tussen een kredietnemer van een lening voor een nieuwe auto en die van een lening voor een tweedehandswagen bedraagt 8 jaar; de eerste is 48, terwijl de tweede 40 is.

Uit de statistieken van de bank blijkt ook nog dat de kredietnemer van een groene autolening gemiddeld 48 jaar oud is en gemiddeld 16.770 euro leent. De gemiddelde maandelijkse aflossing bedraagt 314 euro en de lening heeft een gemiddelde looptijd van 55 maanden. Verder zijn twee op de drie milieuvriendelijke wagens ingeschreven in Wallonië en in Brussel.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.