Ads Top

Zorg financiële privacy mobiel betalen stijgt

Het vertrouwen in de veiligheid van betalingen via een smartphone is in de EU sterk afgenomen. Bij 81 procent van de consumenten leeft de angst dat bankgegevens worden misbruikt voor frauduleuze doelen. Dat is een toename van 12 procent in een jaar.

Consumenten in Nederland zijn iets minder wantrouwig: 73 procent geeft aan bezorgd te zijn over fraude bij mobiel bankieren, een toename van 3 procent. Dat blijkt uit onderzoek van internationaal advocatenkantoor Osborne Clarke in acht Europese landen.

Onder Nederlanders zijn er in het afgelopen jaar wél significant meer zorgen ontstaan over de privacy omtrent privégegevens, als er in de toekomst niet meer met cash kan worden betaald. Twee op de drie geeft aan dat ze bang zijn dat er te veel persoonsgegevens worden gedeeld. Een stijging van 13 procent ten opzichte van het onderzoek een jaar eerder. Ook heeft de Nederlandse consument weinig vertrouwen in de datasecurity van banken. Bijna driekwart van de respondenten heeft zorgen over mogelijke datalekken waardoor privégegevens op straat komen te liggen.

In de rest van Europa zijn er vergelijkbare uitkomsten: na fraude (81 procent) volgt de zorg om datalekken (80%) en het delen van persoonlijke gegevens (76%). Opvallend: vrijwel niemand is minder bezorgd geworden. Of het nu om mannen of vrouwen gaat, vijftigplussers of jongeren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.