Ads Top

ABN organiseert Beyond Banking Days

ABN AMRO wil samen met andere oplossingen bedenken voor uitdagingen die klanten nog niet altijd kennen. Nieuwe perspectieven versnellen dat proces. ABN AMRO organiseert daarom op 8, 9 en 10 juni voor de tweede keer de Beyond Banking Days. De bouwstenen van de bank dienen als basis om tijdens deze dagen samen te leren en experimenteren.

De uitdagingen van de Beyond Banking Days 2018 gaan over onder andere privacy, personal finance en circulaire economie. Zo wil ABN AMRO bijvoorbeeld op zoek naar een transparanter en traceerbaar proces voor het doneren van geld en naar een goede manier waarop consumenten zelf hun data kunnen beschermen. Maar ook naar nieuwe financiële producten en diensten die passen bij de diverse 'slimme' oplossingen die consumenten in hun huishouden gebruiken. De hackathon biedt deelnemers de kans om hun ideeën voor bankieren in de toekomst nu al te realiseren.

Data-analisten uit de financiële sector hebben tijdens de hackathon van Beyond Banking Days 2017 analyses gedaan op een genetische dataset van kinderen met kanker. Ze zijn er in korte tijd in geslaagd te identificeren welke genenpool bepalend is voor het wel of niet aanslaan van specifieke behandelingen voor kinderleukemie. Bij het Prinses Maxima ziekenhuis is vervolgens een promovendus aangenomen om het model dat de teams hebben gemaakt, te valideren. Het Erasmus Medisch Centrum heeft daarnaast een aantal analysemethoden die de teams gebruiken, toegevoegd aan het lesmateriaal van artsen. Ook dit jaar is er een nieuwe medische dataset beschikbaar waarop data-analisten analyses kunnen doen.

Tijdens het 3-daagse programma komen relevante ontwikkelingen van binnen en buiten de financiële sector aan bod. Met inspirerende keynote speeches, workshops onder leiding van gerenommeerde experts en een 48 uur-durende hackathon, daagt ABN AMRO je uit inspiratie te komen opdoen en jouw ideeën en visie te delen met bankiers, fintechs, toezichthouders, klanten, studenten, techneuten, belangenorganisaties, NGO's en andere geïnteresseerden. Partners van de Beyond Banking Days zijn IBM, KPN, Salesforce, Google, TCS, Microsoft, Github en SIG.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.