Ads Top

Aandelen van Europese verzekeraars zijn niet duur

De rente begint weer op te lopen en dat betekent dat voor veel bedrijven de financieringskosten hoger worden, wat kan zorgen voor lagere aandelenkoersen. Bedrijven selecteren met bescheiden schuldposities en sterke balansen kan helpen, op zoek gaan naar sectoren die juist profiteren van hogere rentes kan ook. Zoals de verzekeraars.

Het opnemen van verzekeraars verlaagt het renterisico van een aandelenportefeuille, want verzekeraars kunnen profiteren van hogere rentes, schrijft de VEB. Dat geldt vooral voor levensverzekeraars, waar verplichtingen in de toekomst liggen die bij hogere rentes minder waard worden. De Europese verzekeringssector is op dit moment gemiddeld laag gewaardeerd.

De drie grootste Europese verzekeraars gemeten naar bruto premie-inkomsten (‘gross premiums written’) zijn het Franse AXA, het Duitse Allianz en Generali uit Italië. Aegon en NN Group zijn een stuk kleiner maar behoren in Europa nog wel tot de top 20, ASR is een lokale speler die rond de 50e plaats staat op de Europese ranglijst van verzekeringsbedrijven (bron: SNL Financial).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.