Ads Top

Klant vertrouwt fintech meer dan traditionele financiële instellingen

Meer dan 50 procent van de consumenten geeft in een onderzoek van Trustpilot aan dat ze traditionele financiële instellingen, zoals retail-banken, hypotheekverstrekkers en aanbieders van persoonlijke leningen, niet vertrouwen, terwijl 45 procent van de ondervraagden vond dat de sector minder betrouwbaar is dan vijf jaar geleden.

Het onderzoek toont ook aan dat consumenten overduidelijk negatief (85 procent) staan tegenover het feit dat banken hun financiële gegevens met derden delen, zelfs als dit tot op maat gemaakte aanbiedingen, lagere kosten en - rentetarieven zou leiden.

Andere bevindingen uit het onderzoek:

Meer dan 40 procent van de ondervraagden beschouwt fintechbedrijven als 'zeer betrouwbaar', een groot verschil ten opzichte van andere financiële bedrijfstakken (persoonlijke leningverstrekkers, hypotheekverstrekkers, verzekeringsmaatschappijen).

42 procent van de consumenten maakt gebruik van beoordelingen van derden om erachter te komen of een financiële instantie betrouwbaar is of niet; de bron die daarna het meest wordt gebruikt, zijn websites van bedrijven (19 procent).

Slechts 8,3 procent van de consumenten geeft aan sociale media te gebruiken om de betrouwbaarheid van een financiële onderneming te beoordelen.

39,8 procent van de consumenten vindt videoadvertenties het meest aanprekend, op de voet gevolgd door sociale media (36,9 procent).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.