Ads Top

Nepmedewerker Belastingdienst hengelt naar bankgegevens

Met valse websites van de Belastingdienst en iDeal/ABN Amro proberen oplichters de bankgegevens van ondernemers te pakken te krijgen.

Ondernemers moeten nog altijd oppassen voor lieden die zich aan de telefoon voordoen als medewerker van de Belastingdienst. En dat terwijl de politie onlangs een bende heeft opgerold die voor een groot aantal vergelijkbare oplichtingszaken verantwoordelijk was.

In dit geval werd een ondernemer gebeld door ‘de Belastingdienst’ met het verhaal dat hij geld zou terugkrijgen. De beller vraagt op welk rekeningnummer het bedrag gestort kan worden. De ondernemer noemt zijn bankrekeningnummer.

Kort daarna gaat de telefoon opnieuw. Weer de man die zegt medewerker van de Belastingdienst te zijn. Er is een foutje gemaakt. Het blijkt dat er ook nog een klein bedrag betaald moet worden, namelijk 15 euro. Als de ondernemer dat betaalt, dan kan de teruggaaf ook worden afgerond.

Zonder dat de man het doorheeft geeft hij de inloggegevens van zijn internetbankieren aan oplichters. Die gaan stiekem inloggen op de bankrekening van de ondernemer en zetten er grote bedragen klaar om over te boeken. Omdat de bank dit niet vertrouwt neemt een medewerker contact op met de ondernemer. De betalingen worden tegengehouden en de ondernemer raakt geen geld kwijt. Bovendien worden veiligheidsmaatregelen genomen waardoor de criminelen niet langer toegang hebben tot de bankrekening.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.