Ads Top

Nieuwe hypotheek Triodos Bank maakt verduurzamen 5,3 miljoen huizen bereikbaar

Triodos Bank gaat met huizenbezitters al bij aanvang van de hypotheek de toekomstige energiebesparingsmaatregelen bespreken. Iedere klant krijgt al in vroegtijdig stadium een maatwerk energieadvies. Dit leidt tot heel specifiek inzicht in te treffen duurzaamheidsmaatregelen, die direct ingepast worden in de hypotheek.

De maatregelen om de woning te verduurzamen zijn te financieren met een energiebespaarlening met 50% korting op de rente. Maakt de woning een zogenaamde ‘energiesprong’, dan verlaagt Triodos Bank direct de hypotheekrente. Het aanbrengen van bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen en zonneboilers moeten op deze manier veel gemakkelijker zijn: verduurzamen van de woning moet bereikbaar worden voor iedereen.

De speciale lening is nieuw. Het is een maatregel om te stimuleren dat 5,3 miljoen bestaande woningen worden aangepast. Met het verduurzamen van bestaande woningen, wordt de CO2-uitstoot verlaagd. Dit is noodzakelijk om de doelstellingen van het Klimaatakkoord te halen.

Het is niet ingewikkeld om bij nieuwbouw te zorgen voor energie neutrale woningen. De uitdaging zit hem in bestaand particulier woningbezit. Een sociale energietransitie is noodzakelijk maar moet ook wel zo financieel ingericht zijn dat dit voor menig huishouden haalbaar is.

Vandaar onze speciale lening met 50% korting op de rente. Dit maakt het voor de woningbezitters mogelijk om de noodzakelijke stappen te zetten. Zeker als daarna ook nog eens de hypotheeklasten dalen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.