Ads Top

Eén miljoen op de rekening? Jongeren gaan op wereldreis

Wat zou jij met één miljoen euro doen? Waarschijnlijk denkt iedereen daar stiekem wel eens over na.

Een ruime meerderheid van de Nederlandse jongeren van 18 tot en met 29 jaar (55%) zou met een miljoen euro in elk geval een wereldreis maken, zo blijkt uit onderzoek van ABN AMRO MeesPierson. Een derde van de jongeren noemt een reis om de wereld maken zelfs het belangrijkste dat ze met een miljoen euro willen doen. Ook zouden veel jongeren als miljonair een groot huis (49 procent) of een dure auto kopen (20 procent).

Mochten jongeren opeens een miljoen op hun bankrekening hebben, dan denken ze niet alleen aan zichzelf of geven ze alles in één keer uit. Ruim de helft van de ondervraagden zegt het geld ook (voor een gedeelte) te sparen voor later. Bijna een derde zou de familie of vrienden laten meeprofiteren van het miljoen, en schenkt een deel aan hen. 13 procent van de jongeren geeft aan het geld (gedeeltelijk) te beleggen.

Hoewel de meesten het niet één van de voornaamste bestedingsdoelen vinden, zouden jongeren gemiddeld toch 186.200 euro inzetten om bij te dragen aan het creëren van een betere wereld. Dat kan onder andere door geld te schenken aan goede doelen, te beleggen of te investeren in duurzame ondernemingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.