Ads Top

Belegger wil graag duurzame fondsen, maar het mag niet al te veel kosten

Er is onder beleggers zeker vraag naar duurzame beleggingen. Maar het mag niet te veel kosten en ook zeker niet minder rendement opleveren. Dat blijkt uit onderzoek van de VEB in samenwerking met beleggerssite finanzen.nl.

Onder de 613 mensen die meededen aan het onderzoek is er een grote vraag naar duurzame beleggingen. Bijna de helft (49%) geeft aan al duurzaam te beleggen en nog eens 26% zegt dat wel van plan te zijn. Slechts een kwart is niet geïnteresseerd.

De bereidheid om duurzaam te beleggen gaat zeker niet ten koste van alles, want een duurzame belegging mag niet meer kosten en ook niet minder opleveren. Van de ondervraagden zegt 63 procent geen hogere kosten te accepteren en 54 procent weigert een lager rendement. Voor een kleine groep (22 procent) is maximaal 0,3 procentpunt aan extra kosten nog wel acceptabel, terwijl een derde van de ondervraagden 2,5 procent minder rendement op de koop toe zou nemen.

Een merendeel van de ondervraagden geeft aan te verwachten dat zijn bank of vermogensbeheerder een duurzame optie biedt: 41 procent vindt dat die optie er moet zijn en nog eens 31 procent vindt dat de bank of vermogensbeheerder daar klanten ook actief op moet wijzen.

Voor aanbieders van duurzame beleggingsproducten valt er overigens nog winst te boeken: ruim een kwart van de ondervraagden geeft aan niet te weten waar hij terecht kan om duurzaam te beleggen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.