Ads Top

Oplossing zoeken voor Amerikaanse klanten

De banken staan naast hun klanten en willen diensten blijven verlenen aan klanten die zijn aangemerkt als 'US-persons'. Om die dienstverlening te kunnen garanderen, is het van groot belang dat deze US-persons een zogeheten US TIN (meestal het social security number) aanleveren.

De Amerikaanse overheid is dit met alle landen in Europa en ook veel landen daarbuiten overeengekomen in een speciaal verdrag om belastingontduiking door Amerikaanse staatsburgers tegen te gaan. De praktijk leert echter dat US-persons vaak niet over een US TIN beschikken. Als gevolg daarvan lopen Nederlandse banken in de nabije toekomst het risico een (forse) sanctie opgelegd te krijgen door de Amerikaanse belastingdienst, de IRS. Dat is uiteraard zeer onwenselijk.

Staatsecretaris Wiebes is, mede op aandringen van de Nederlandse Vereniging van Banken, hierover in overleg getreden met de Amerikaanse autoriteiten; tot dusver zonder resultaat. Wij hopen desondanks dat er spoedig duidelijkheid komt ten aanzien van de TIN-verplichting, in het belang van banken en hun klanten. Wij denken graag mee over en dragen bij aan een oplossing, zoals het aanleveren van andere persoonlijke gegevens van de klant.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.